3 moduri de a-ti incuraja cel mai bun prieten

1. Ofera sprijin neconditionat

Atunci cand unul din cei mai buni prieteni ai tai trece printr-o problema grea sau dificila care ii afecteaza gandirea si sentimentele este cel mai bine sa ii oferi prietenie si sprijin neconditionat si sa ii spui acestuia ca te poate contacta la orice ora din zi si din noapte pentru ca vei fi dispus sa il asculti sau sa il ajuti. Poate ca unii din prieteni care se confrunta adesea cu probleme in familie tind sa fie mai inchisi in sine si sa se izoleze, ceea ce inseamna ca trebuie sa depui mai mult efort pentru a nu-l lasa sa cada prada depresiei.

2. Incearca sa nu il complesesti cu prea multa atentie

Unii dintre prieteni pot sa nu fie asa de deschisi incat sa iti accepte prezenta in viata lor zi de zi si clipa de clipa, incat in unele ore este mai bine sa ii redai libertatea de care are nevoie pentru a plange sau pentru a se enerva. Altii poate nu au aceste modalitati de a se exterioriza, ceea ce este bine si pentru ei. Prea multa atentie ii fac sa se enerveze mai rapid si sa fie predispusi unor stari de nervozitate si de suparare continua. Nu este bine sa acceleram procesul in care se afla deja.

3. Incurajeaza-l sa vada partea buna a lucrurilor

Poate ca nu trece prin cele mai bune situatii si poate ca nu are nevoie de ingrijire constanta, dar uneori este bine sa ii spunem si partea plina a situatiei, incat poate invata ca viata poate fi si ea plina de urcusuri si coborasuri, ca poate avea glume si necazuri. Toate tin de modul in care sunt privite si rezolvate de fiecare in parte, iar personalitatea si caracterul fiecaruia isi pune amprenta asupra ceea ce vrem sa reliefam de fapt. Este bine ca prietenul sa stie ca poate castiga si poate pierde de la viata si el este in masura sa accepte sau sa refuze ceea ce ii ofera viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *