Bill Gates ii este dator mamei sale pentru succesul pe care il are

 

Visul american reuseste sa promita ca poti fi orice iti doresti tu sa fii, daca reusesti sa lucrezi din greu. In forma sa cea mai extrema, visul american se traduce ca cei care isi doresc sa devina miliardari trebuie sa munceasca din greu si sa fie si destepti. Insa, o buna parte din oamenii cel mai influenti din lume isi datoreaza existenta in industrie datorita familiei lor.

Bill Gates

Cel mai celebru om si printre cei mai bogati oameni ai pamantului este Bill Gates. Insa, un mit al Microsoft sustine ca Bill Gates a fost copilul geniu care a inceput sa faca programare inca de la varsta de 13 ani. Dar, in anul 1968, a fost nevoie de mult mai mult decat inteligenta pentru a ajunge un copil celebru in programare. Acest lucru se intampla inainte de era calculatoarelor iar accesul la un calculator pentru copii era un eveniment extrem de rar.

Insa, Bill a fost destul de norocos pentru ca a avut parinti bogati, care l-au inscris pe baiat la o scoala mai buna- Lakeside School din Seattle. O companie locala s-a oferit sa doneze mai mult „timp” petrecut pe calculator, iar mama lui Bill a fost cea care se ocupa de organizare, astfel ca baiatul a primit un avantaj din acest punct de vedere. Bill, impreuna cu prietenul sau Paul Allen, au fost fascinati de noua masinarie, astfel ca, la putin timp, au reusit sa domine laboratorul de informatica al scolii, dezvoltandu-si competentele care i-au servit mai tarziu in viata.

Gates a absolvit Liceul Lakeside in 1973. A obtinut un punctaj de 1590 din 1600 posibile la examenul SAT si s-a inscris la Universitatea Harvard in toamna anului 1973. In timp ce era la Harvard, l-a intalnit pe Steve Ballmer, care mai tarziu l-a inlocuit la sefia Microsoft.

Asadar, cu toate ca Bill a avut un dar natural fata de programare inca de mic, acesta nu ar fi reusit in viata daca nu ar fi existat parintii lui, care sa-i ofere o multime de avantaje in scoala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *