Ce se intampla cu Triunghiul Bermudelor?

Trunghiul Bermudelor, cunoscut si ca Trunghiul Diavolului, este numele dat unei zone acoperite de apa care se intinde intre Bermude, Miami, Florida si San Juan, Puerto Rico. In cadrul acestui loc, o multime de avioane si nave au disparut in mod misterios. Misterul a inceput in anul 1950, cand a aparut un articol care sublinia disparitia ciudata a navelor si a avionelor din aceasta regiune, astfel ca aceasta zona a primit numele de Marea Diavolului. Dupa ceva timp, in anul 1964, Vincent Gaddis, a botezat aceasta zona cu acest nume faimos.

Una din cele mai renumite disparitii s-a petrecut in anul 1950. Zborul 19 a fost cu escadron a cinci nave bombardiere, si se presupune ca toate acestea au disparut in momentul in care au trecut prin aceasta zona. Doua avioane au pornit in cautarea si salvarea zborului 19, dar se pare ca si acestea au disparut si nu au mai fost descoperite niciodata. Nave maritime, cum ar fi USS Cyclops sau Marine Sulpher Queen au disparut fara urma in acest loc.

Popularitatea fenomenului a si-a atins varful in anul 1974, odata cu publicarea cartii lui Charles Berlitz, intitulata „Triunghiul Bermudelor”, iar tot in aceeasi perioada a aparut si un film care trata acelasi subiect. O multime de articole si carti au fost publicate din acel moment, incercand sa gaseasca o explicati stiintifica a disparitiilor misterioase, iar unele explicatii au fost mai mult decat credibile.

Care este explicatia cea mai plauzibila?

Zona de apa unde se intinde Triunghiul Bermudelor este foarte cunoscuta din cauza furtunilor sale tropicale. Exista rapoarte care sustin ca navele si avioanele au disparut in apele calme, insa rapoartele meteo nu sunt de acord cu aceasta afirmatie. De asemenea, apa de sub faimosul triunghi are numeroase eruptii de gaz metan. Astfel, eruptiile dau nastere unor zone de gaz, care sunt incapabile de a sustine greutatea unei nave.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *