Cele mai periculoase zone din lume

Calatoria e un lucru extrem de frumos, mai ales daca iti doresti sa explorezi lumea. Exista o multime de locuri pe Pamant care merita intreaga noastra atentie, fiind uimitoare prin naturaletea de care dau dovada. Insa, daca esti pasionat de calatorie, ar fi bine sa stii care sunt cele mai periculoase zone si orase din lume, si asta nu din cauza ca ar exista animale care te-ar manca de viu, ci datorita faptului ca oamenii reprezinta principalul pericol.

Locuri periculoase

Irak- In ciuda istoriei sale bogate si a rezervelor sale de petrol, Irak-ul este o tara distrusa de violenta si disperarea oamenilor. Incepand din anul 2003, Statele Unite ale Americii a ocupat Irak-ul, iar acest lucru a condus catre un razboi civil, care a pretins viata a mai mult de 650.000 de civili. Organizatii teroriste, Al-Qaeda, sunitii, siitii, fortele de securitate, rebelii kurzi, soldatii americani, trupele turcesti si criminalii se afla implicati intr-un proces de violenta care, din pacate, nu pare a se opri foarte devreme. Rapirile si crimele sunt actiuni frecvente in aceasta tara.

Columbia- Rapirile sunt lucruri obisnuite aici, numai in anul 1998 existand 2338 rapiri. Din totalul acestor victime, 138 au fost ucise de catre rapitorii lor. Clasata pe locul 4 al topului cu tarile care cuprind cele mai multe crime, tintele cele mai populare sunt oamenii legii- zeci de astfel de oameni fiind ucisi in fiecare an. De asemenea, Columbia furnizeaza peste 75% din productia mondiala de cocaina, si asta multumita traficantului Pablo Escobar, iar multe astfel de grupuri de traficanti de droguri poarta razboie asupra guvernului, rezultand conflicte sangeroase.

Sudan- Terorismul afecteaza destul de tare aceasta tara, care este controlata de catre regimul militar al Statului Islamic. Violenta este extrem de raspandita in randul militiei, a trupelor guvernamentale si a grupurilor insurgente locale. Sudanul se afla de foarta multa vreme in razboi cu Chad, din cauza conflictului din Dafur; mai mult de doua milioane de oameni au murit in timpul celor doua razboaie civile, care au avut loc in ultimii 50 de ani.

Brazilia- Cu toate ca Rio de Janeiro si carnavalul sunt lucruri care atrag mii de turisti anual, violenta este un lucru extrem de obisnuit in aceasta zona. Un loc din Rio de Janeiro, cartierul drogurilor, numit si Piranhas, este foarte cunoscut in lume pentru rapiri si crime zilnice, aici raportandu-se mai bine de 20 de crime in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *