Cele mai proaste idei de cariera

Deoarece media continua sa ne bombardeze cu povesti de succes fantastice, o multime de oameni devin ambitiosi, insa urmand vise de viata nerealiste. A avea un job normal e tot ce iti trebuie si e mai mult decat suficient. Dar, devii plictisit de rutina zilnica asa ca iti propui sa faci altceva, ai vise marete, dar care au o probabilitate mica de a fi indeplinite.

Vise de viata indreznete

A face propriul film- ai auzit numeroase povesti de filme indie, cum ar fi Clerks, The Blair Witch Project, El Mariachi sau Paranormal Activity- care au cules recompense masive de bani in industria cinematografica. Aceste filme au o conexiune speciala cu publicul, iar din aceasta cauza foarte multi oameni incearca sa isi faca propriul lor film. Numai in Statele Unite, oamenii normai cheltuie si pana la 3 milioane de dolari pentru realizarea unui astfel de film, iar acest lucru este unul regretabil, din moment ce filmele independente se afla in scadere, cu toate ca numarul de filme indie se afla intr-un progres uimitor. In fiecare an, se produc intre 10.000 si 15.000 de filme independente, dar care nu ajung sa fie ecranizate, iar asta inseamna bani aruncati pe apa sambetei.

Cariera in muzica- in anul 2009, MySpace numara peste 5000 de trupe muzicale, asa ca iti poti faci o idee asupra concurentei existente. De asemenea, probabil ai mai auzit de expresia „nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard”- o multime de oameni renunta la job-ul pe care il au pentru a deveni celebritati in industria muzicii. Chiar si atunci cand cineva reuseste sa semneze un contract cu o agentie de muzica, procentul de castig care i se cuvine este extrem de mic. Daca cineva face parte dintr-o trupa, atunci, cu siguranta, nu va primi mai mult de 2,88% din totalul venit, iar cei care au un act solo castiga putin peste 11% din vanzari. Ai putea spune „da, acest procent inseamna ceva daca ai ajuns sa fii cineva”. Dar, chiar daca te afli intr-o trupa care castiga 1 milion de dolari din vanzari, vei castiga numai 45.000 de dolari, iar din aceasta suma se vor mai trage niste bani in urma vanzarilor de albume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *