Companii care isi trateaza angajatii ingrozitor

companieNu e de mirare ca fostii angajati ai Amazon au sustinut ca prefera sa fie fara adapost decat sa mai lucreze la Amazon, la conditiile de lucru pe care le ofera si la tratamentul primit din partea angajatorilor. Cu toate acestea, se pare ca Amazon nu este singura companie care trateaza angajatii in cel mai urat mod posibil.

Microsoft

Ideea de a oferi un rang fiecarui angajat din firma nu poate fi o idee tocmai buna, dar aceasta metoda este folosita de cei de la Microsoft in ideea de a-i tine pe cei mai buni si sa-i elimine pe cei care nu sunt chiar atat de buni. Pentru a face acest lucru mai practic, fiecare departament isi eticheteaza membrii in mod separat. Cei care se afla pe ultimile pozitii sunt, in cele din urma, concediati. In realitate, aceasta practica i-a transformat pe cei de la Microsoft sa creada ca traiesc ca intr-o pestera de paranoia, unde barfa si rivalitatea la birou sunt cerinte obligatorii. Problema consta in faptul ca, clasamentul realizat de cei din companie nu permite niciun fel de nuantare: ori esti prea bun, ori esti prea prost.

H&M

Bineinteles, nu numai in Statele Unite exista angajatori afurisiti. O mutime de companii isi ofera serviciile si in tarile mai slabe din punct de vedere financiar, iar in unele cazuri acest lucru inseamna crestere economica si locuri de munca. Pentru altii, cum este si cazul companiei de articole vestimentare H&M, conditiile de munca sunt extrem de dificile. Mai devreme in acest an, cei de la Drepturile Omului au vizitat unele fabrici ale celor de la H&M din Cambodgia, iar in una din acestea au descoperit ca aproape o treime din angajati erau copii angajati ilegal. Viata in astfel de fabrici nu e distractiva deloc: lesinurile sunt ceva comun aici, iar muncitorii lucreaza pe o suma de 160$ pe luna. De asemenea, o fabrica H&M din Bangladesh a ars din temelii in anul 2010, omorand 21 de oameni, din cauza ca echipamentele de siguranata din cladire erau doar de „decor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *