Nu iti spala parul in fiecare zi

Frumusetea parului este un element important atunci cand ai de mers la o intalnire sau atunci cand participi la un eveniment social, incat cele mai multe dintre femei au obiceiul de a se spala pe par in fiecare zi. Cu toate ca ne dorim sa fim ingrijite, sa fim curate, spalarea parului in fiecare zi poate fi considerat un lucru negativ pentru par.

Nu te spala pe par in fiecare zi

Spalarea parului zilnic inseamna automat si hidratarea acestuia si desi pare o strategie buna pentru ca acesta sa nu fie uscat, de cele mai multe ori nu este aplicabila pentru fiecare. Atunci cand parul este spalat si samponat in fiecare zi se afecteaza atat radacina firului de par cat si intreaga sa structura.

Cele care au impresia ca apa fortifica firul de par se inseala, pentru ca apa de la robinet contine clor si in mod automat inseamna arderea firelor de par. De altfel si compusii chimici din sampoane si din balsamurile de par au tendinta de a subtia firul de par, care poate deveni mult mai fraged si se poate rupe mai repede.

Daca te speli pe par in fiecare zi sa stii ca nu lasi timp scalpului sa elimine sebumul de care acesta are nevoie, lucru care in mod automat va conduce la o mai slaba calitate a firului de par si implicit te va face sa te gandesti de ce este atat de subtire.

Este bine sa faci o pauza de la spalatul parului si sa optezi sa te speli pe par o data la 3 zile, cum este si indicat de medicii dermantologi. Daca totusi nu suporti ca parul tau sa fie nespalat, atunci incearca sa aplici unele substante pentru par care te vor ajuta sa mentii parul mai curat. Poti incerca aceasta strategie, iar daca parul tau se ingrasa mai repede de 2 zile, atunci in a treia zi opteaza sa il prinzi in coada de cal. Nimeni nu va observa ca nu este spalat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *