Obiceiuri zilnice ale oamenilor productivi

Cei mai multi oameni au o anumita etapa in viata lor cand se concentreaza mai mult pe munca si pe indeplinirea sarcinilor incat de cele mai multe ori se bucura de o dezvoltare profesionala de succes, pentru ca ajung sa le impartaseasca si altora modalitatea prin care reusesc sa se mentina activi zi de zi.

Principii de urmat zilnic la locul de munca

Invata sa spui nu. Atunci cand esti in timpul unui proces sau al unui proiect care necesita timp, strategii de gandire si de reusita ai tendinta de a renunta la ce faci pentru a-i ajuta pe cei din jur, lucru care te opreste din productivitate si implicit te face sa ai un ritm mai scazut al activitatii. Invata sa ii refuzi pe colegi si sa te concentrezi pe munca proprie.

Prioritizeaza-ti sarcinile. Cand vine vorba de sarcini este important sa stii ca cei mai de succes oameni au invatat care sunt lucrurile importante si urgente si care sunt acele lucurri neimportante si neurgente. In realizarea proiectelor se urmeaza indeplinirea sarcinilor mai dificile la inceputul zilei, incat in a doua jumatate de program sa se rezolve acele sarcini de munca mai usoare, care solicita timp si care nu sunt tocmai urgente. In acest mod se asigura ca productivitatea lor nu va avea de suferit si ca vor fi la finalul zilei pregatiti pentru urmatoarea zi.

Ce este mai important este ca cei mai buni angajati au o regula in ce priveste productivitatea propriei munci, si anume faprul ca iti aloca un scurt timp pentru a se pregati pentru ziua urmatoare si implicit pentru a-si pune in ordine prioritatile si actiunile, incat ziua urmatoare sa fie inceputa in cele mai bune conditii.

Pe langa aceste lucruri, productivitatea lor este data si de starea de spirit, incat oamenii productivi se gandesc ca fiecare zi e un nou inceput pentru actiuni, se gandesc ca timpul inseamna bani si astfel isi cresc singuri eficienta muncii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *