Siguranța pe șosele și folosirea unui cântar basculă

 

Camioanele care depășesc greutatea legală admisă cresc riscul de accidente rutiere și produc pagube însemnate infrastructurii. Ele pun în pericol toți participanții la trafic, afectează rezistența și durabilitatea în timp a podurilor și produc o competiție inegală între firmele de transport.

Un cântar basculă, pod basculă sau cântar auto este practic un instrument prin care atât firmele cât și autoritățile rutiere pot calcula greutatea camioanelor, cisternelor, sau tractoarelor pentru a preveni supraîncărcarea și pentru a evita eventualele amenzi.

          Modalități de cântărire a camioanelor

Cântărirea camioanelor se poate face pe fiecare ax sau osie, pe greutatea totală și cântărirea în mișcare. Cântărirea pe ax este un proces costisitor, camionul trebuind să oprească de mai multe ori pe un cântar basculă pentru calcularea separată a greutății pe osie.

Greutățile se adună rezultând o greutate finală. Cântarele pe ax sunt de obicei portabile, ușor de instalat, și folosite de autorități pentru verificarea greutății legale pe șosele și autostrăzi. Podurile basculă sunt de obicei fixe iar pe aceste platforme se măsoară greutatea totală a întregului ansamblu.

Cântărirea automată, în mișcare, se face cu dispozitive moderne. Senzorii sunt instalați într-un suport plat care se așează direct pe șosea. Uneori, mașinile nici nu trebuie să reducă viteza pentru ca greutatea să fie transmisă prin senzori dispozitivului central.

          Configurația unui cântar basculă

Un cântar basculă este extrem de robust și poate suporta o cantitate enormă de șocuri, stres și uzură. Pe cele mai multe cântare auto urcă zilnic zeci sau chiar sute de camioane, 365 de zile pe an, greutatea unui camion putând atinge 50-60 de tone sau mai mult.

Firmele care produc astfel de cântare oferă o garanție de până la 20 de ani! Podurile basculă au diverse configurații. În general există trei categorii de cântare basculă cu 7, 8 sau 10 celule de sarcină unite între ele pentru a forma o platformă.

Un cântar basculă pot fi construit din beton, oțel sau o combinație între cele două. El poate fi îngropat în pământ sau poate fi montat la exterior. Cel amplasat subteran ocupă mai puțin spațiu dar poate fi afectate de umezeală și apă. Un cântar basculă amplasat la exterior este mai voluminos și are nevoie de rampe pentru urcarea și coborârea camioanelor.

          Componentele unui cântar basculă

Celulele de sarcină sunt la momentul actual cea mai populară tehnologie utilizată pentru construirea unui cântar basculă. Fiecare celulă este fabricată din materiale rezistente precum oțelul sau betonul și are mai mulți senzori atașați sau incluși în material. Un senzor conține fire care transmit un curent electric de putere mică.

Senzorii pot fi sensibili la tensiune sau la compresie. Atunci când o celulă de sarcină suportă o greutate oarecare firele de curent își schimbă rezistența și trimit un semnal. Unitatea centrală preia semnalul, calculează greutatea totală și afișează rezultatele.

Camioanele supraîncărcare nu sunt economice pentru că în realitate consumă mai mult combustibil. Cauciucurile se uzează mai repede, manevrarea este mai dificilă, controlul este mai redus iar capacitatea de frânare este și ea afectată.

Un astfel de autovehicul devine instabil și există riscul de a se răsturna la curbe mai ales dacă greutatea este inegal distribuită, nesecurizată și plasată pe înălțime. Riscul de accidente fatale grave și costisitoare crește iar firmele de asigurări nu acceptă să plătească daune cauzate de neglijență și supraîncărcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *