Durerile de spate si ce trebuie sa stii despre ele

Se intampla de foarte multe ori sa avem probleme de spate si sa nu stim care este cauza. Sigur ca aceasta durere apare din cauza multor obiceiuri nepotrivite pe care foarte multi dintre noi le avem. Iata ce trebuie sa stii despre spate si despre durerile de la nivelul lui:

Durerile de spate apar in viata a cel putin 80% dintre tineri si adulti, cauzand durere si neplaceri continue. Indiferent de varsta pe care o ai, durerea din zona lombara este resimtita la fel de intens.

Durerile de spate sunt acute sau cronice. Durerea acuta apare din senin, este puternica dar dureaza putin, in timp ce durerea cronicaconsta in dureri care dispar si reapar, puternice, timp de cel putin doua luni de zile. 90% dintre pacientii cu dureri cronice se refac intr-o luna, in timp ce 60 % din pacientii cu dureri acute se refac in cateva zile.

Coloana vertebrala este alcatuita din 30 de vertebre, intre care se afla nervii maduvei spinarii.

Tot intre vertebre se afla si discurile intervertebrale care fac posibil spatiul dintre vertebre si miscarea coloanei ( implicit, a spatelui ).

Vertebrele sunt unite de ligamente si tendoane. Coloana vertebrala se imparte in 5 zone: cervicala, toracala, lombara, sacrala si coccigiana. In 70% din cazuri, durerea este localizata in zona lombara (in zona mijlocului).

Durerea de spate iradiaza din locul afectat (muschi, nerv, articulatie, os), la inceput fiind acuta, apoi cronica daca nu este tratata. Durerea este resimtita ca arsuri, intepaturi, junghiuri, lovituri sau senzatia suparatoare ca cineva iti rasuceste un obiect in acel loc.

Astfel, va trebui sa faci tot ce trebuie pentru ca organismul dvs. sa fie intr-o stare cat mai optima. Oricum, cea mai buna metoda pentru a combate durerile de spate este sa mergi la un medic care sa dea un diagnostic in ceea ce privesc durerile de spate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *