Istoria zilei de vineri 13

Daca esti o fire superstitioasa cu siguranta ca te cuprinde un sentiment de neliniste. Totusi ziua de viner 13 are este una care are multe semnificatii si are un renume negru datorita unor evenimente petrecute in istoria omenirii.

Ziua de vineri 13 are mai multe legaturi in istorie plecand de la alungarea Evei si a lui Adam din Rai pana la crucificarea lui Hristos, evenimente care au avut loc in zile de vineri.

De asemenea sfarsitul cavalerilor templieri a avut loc pe data de vineri 13. Chiar si asa ziua de vineri 13 a devenit o superstitie la sfarsitul secolului XIX, inceputul secolului XX.

In aceasta perioada a 13-a zi din fiercare lune era considerata a fi o zi cu ghinion. Ziua de vineri 13 a fost perceputa ca fiind cea mai ghinionista zi deoarece reuneste doua din superstitiile create in trecut. Ziua de 13 si ziua de vineri.

In anul 1852 in publicatia de renume periodica Notes and Queries era specificat ca ziua de vineri este una cu ghinion, fiind ziua crucificarii lui Hristos si numarul 13 era asociat cu ghinionul datorita Cinei cea de Taina.

Conform dictionarului de superstitii, da exista asa ceva, prima referire la ziua de vineri 13 ca superstitie de sine statatoare a fost marcata in anul 1913 in Notes and Queris. Conform unei surse diferite se spune ca vineri 13 a fost mentionata pentru prima data in anul 1869 in bibliografia lui Gioachino Rossini.

Nu stim cu exactitate data in care vineri 13 a fost vazut ca o superstitie separata de restul, dar stim ca a rezistat pana in ziua de astazi. In timp insa aceasta si-a pierdut din notorietate. Chiar si asa este inca o superstitie in care persoanele cred si pasesc cu grija in aceste zile.

Ghinionul poate sa te urmareasca si intr-o zi diferita de vineri 13, si daca e sa crezi in aceasta superstitie la un moment dat se va adeveri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *