Lucruri ce fac China faimoasa

In ziua de astazi China este considerata ca fiind o adevarata putere economica. Aceasta produce mai multa tehnologie si mai multe produse decat orice natiune la nivel mondial. Din acest punct de vedere China este un adevarat exemplu. Totusi daca ar fi sa analizam mai bine tara am ajunge la concluzia ca lucrurile legate de traditie si cultura pe care le stie restul lumii sunt destul de putine. Chiar si asa, sunt lucruri care fac China o tara foarte cunoscuta.

Marele Zid Chinezesc

Fiind incadrat ca fiind una din cele 7 Minuni ale lumii, Marele Zid Chinezesc a fost construit in secolul7 I.H. Zidul a fost construit din materiale diverse precum pamant, pietre, caramizi si lemn pentru a tine la distanta mongolii si nomazii de dincolo de zid. Se spune ca zidul este atat de mare incat poate fi vazut din spatiu. Marele Zid chinezesc se intinde pe o distanta de 6700 de kilometri si este una din cele mai mari constructii la nivel mondial.

Feng Shui

China este cunoscuta pentru faptul ca este o cultura care pune mare accent pe semnificatia culorilor si nu numai. Culoarea rosie este recunoscuta drept culoarea care simbolizeaza buna-starea,  curajul, loialitatea si norocul. De obicei cand ai de oferit un cadou ar fi bine sa il oferi intr-un ambalaj rosu. De asemenea numerele sunt foarte importante pentru chinezi. Numarul 4 este considerat ca fiind un numar cu ghinion in timp ce numarul 8 este vazut ca un numar cu noroc.

Populatia

China este mai populata tara la nivel global avand mai bine de 7.2 miliarde de locuitori, reprezentand 20% din intreaga populatie la nivel global. Ceea ce ar insemna ca unul din 5 oameni de pe fata pamantului este chinez. Se anticipeaza ca populatia Chinei isi va ajunge varful in anul 2030 dupa care va incepe sa scada. Tara aplica politica prin care o familie nu are voie sa aiba mai mult de un copil fara anumite consecinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *