Spalatul pe maini- o masura importanta

Spalatul pe maini este in primul rand o masura de igiena dar si de protectie a unei persoane. Cu siguranta ne dorim sa avem o sanatate de fier, iar spalatul pe maini este cea mai puternic arma in fata pandemiilor de gripa sau a virozelor respiratorii.

Spalatul pe maini trebuie sa fie cat mai frecvent, fiind o activitate obisnuita din viata ed zi cu zi. Cand este esential sa te speli pe maini?
Pai in primul rand dupa ce utilezi toaleta este absolut necesar. Tine in primul rand de igiena. De asemnea inainte sa mananci este absolut necesar sa te speli pe maine. Cu siguranta nu vrei ca alimentele pe care le bagi in gura sa fie pline cu microbii de pe mana ta. Si cand ne apucam sa gatim este important sa ne spalam pe maini.

Cand ne apropiem sau ne jucam cu un copil mic este indicat sa ne spalam pe maini deoarece ei sunt foarte sensibili. De asemenea dupa ce utilizam transportul in comun este indicat spalatul pe maini. Sa nu mai spunem dupa joaca cu un animal sau dupa ce vizitam un bolnav. De fapt trebuie sa ne spalam cat mai des pe maini, atunci cand avem posibilitatea.

Ca sa ucidem microbii adunati pe mainile noastre dermatologii recomanda sa ne spalam intre 15 si 20 de secunde pe maini. Trebuie sa stim ca mainile noastre aduna peste 4700 tipuri de microorganisme. Spalatul pe maini previn bolile infectioase digestive si respiratorii dar si hepatita A, care este cunoascuta ca boala mainilor murdare.

Un studiu arata ca spalatul mainilor cu sapun reperzinta un mijloc execelent pentru prevenirea infectiilor. Este important ca oamenii sa inteleaga ca spalatul pe maini previne anumite boli. Este esential ca spalatul mainilor sa devina o rutina atat pentru adulti cat si pentru copii. Este indicat sa invatati si copii cat de important este sa se spele pe maini.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *