Traditii de nunta

Toate femeile viseaza foarte mult la ziua cea mare in care vor imbraca rochia de mireasa si se vor aduna toate persoanele dragi ca sa celebreze iubirea lor cu alesul inimii lor.

Ziua nuntii este de departe una dintre cele mai frumoase si cele mai importante din viata unui cuplu, Din momentul in care cei doi tineri se hotarasc inseamna ca isi asuma responsabilitatile si lucrurile pe care va avea sa le faca.
Stim ca in fiecare portiune a tarii exista diferite traditii de care se mai tine sau nu se mai tine cont.

Pentru ca de regula tinerii nu stiu care sunt pasii acestui eveniment, m-am gandit sa va reprezint in acest articol cateva dintre traditiile de nunta. Asadar, iata ce trebuie sa faceti inainte si in timpul nuntii:

In primul rand totul incepe cu cererea in casatorie prin care barbatul trebuie sa ceara mana fetei de la parintii ei si sa astepte acordul lor.
Dupa ce obtin acordul parintilor cei doi miri trebuie sa se gandeasca la parintii spirituali, adica la nasii de cununie. De regula, nasii sunt cei care cumpara voalul, parur miresei si lumanarile de la slujba religioasa. De asemenea, acesti parinti spirituali sunt asa cum le sugereaza si numele, cei care ii vor calauzi si ii vor ajuta pe cei doi miri.

De asemenea, in ziua nuntii alaiul incepe de la casa mirelui Aici vine muzica si se aduna cunoscutii, dupa care se merge dupa nasi si ultima oprire este la mireasa. Se fac traditii in functie de zona in care are loc nunta si se porneste la drum.
In cazul in care nu s-a facut o cununie civila inainte de ziua nuntii, se merge la stare civila si se unesc cele dou destine din punct de vedere legal. Urmeaza slujba religioasa si apoi marea petrecere din noaptea nuntii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *